Dzień 1
- Zbiórka uczestników, wyjazd z Warszawy ok. godz. 16.00
- Późna kolacja przy granicy polsko – niemieckiej.
- Nocny przejazd do Amsterdamu
Dzień 2
- Przyjazd do Amsterdamu ok. godz. 11.00.
- Śniadanie
- Zwiedzanie z przewodnikiem starych dzielnic Amsterdamu, rejs łodzią po amsterdamskich kanałach, czas wolny na targu kwiatowym na kanale Singel. Podczas zwiedzania w programie: najciekawsze miejsca Amsterdamu, widok na Dam Square, Centrall Station, XVII wieczne centrum, dzielnica chińska oraz tak zwana „Dzielnica Czerwonych Latarni”, Waterlooplein – dawna dzielnica żydowska.
- Obiadokolacja (dwa dania oraz deser, dwa napoje do wyboru – kawa, herbata, piwo, wino)
- Przejazd do hotelu, zakwaterowanie, nocleg.
Dzień 3
- Śniadanie (bufet)
- Wycieczka po ciekawych okolicach Amsterdamu.
- Zaansen Schans – krajobraz z charakterystycznymi wiatrakami oraz zwiedzanie skansenu i jednego z zabytkowych młynów.
- Warsztat serowy – wizyta w jednym z typowych zakładów produkujących słynny holenderski ser. Pokaz produkcji sera i drewnianych butów tzw. Klompen. Możliwość zakupu tradycyjnych specjałów (lokalnych serów).
- Volendam – wizyta w tradycyjnej wiosce rybackiej, czas na zakupy i spróbowanie świeżych śledzi.
- Muzeum Heinekena w Amsterdamie – zwiedzanie muzeum w najsłynniejszym na świecie browarze.
- Obiadokolacja w stylu hinduskim ( dwa dania z deserem oraz 3 napoje soft na osobę)
- Przejazd do hotelu, nocleg.
Dzień 4
- Śniadanie (bufet), wykwaterowanie z hotelu.
- Amsterdam – panoramiczny objazd miasta autokarem, przejazd przez centrum, wizyta w szlifierni diamentów, zwiedzanie Muzeum Królewskiego lub Muzeum Van Gogha. (jednego z dwóch), zwiedzanie muzeum figur woskowych.
- Pożegnalna kolacja w restauracji w XVII wiecznej kamienicy w centrum miasta (trzydaniowy zestaw typowych dań holenderskich z dwoma napojami na osobę).
- Wyjazd w kierunku Warszawy (nocny przejazd).
Dzień 5
- Przyjazd do Warszawy w godzinach przedpołudniowych.